Beautiful Friends

Tuesday, August 26, 2014

Pagi Syawal kami..

A-B-C.. cerita basi..

Ni jer la reta yang Ibu ada sampai tahun depan (insya'Allah).

Tahun ni tak ada nak pi studio ambik gambar family ke.. gambar ngan Omak sey and Ayah ke.. apa-apa segala.. Apa yang sempat masa pagi raya tu.. itu jer la yang ada.

Plan??
Memang macam-macam. Tapi yang as DIA kata "kun fa ya kun".. so kita follow jer la whatever yang DIA dah tetapkan untuk kita. For HE knows best..

Meh..
Ibu nak share sikit pics kami masa pagi raya lepas..

Dah ready nak pi solat sunat hari raya..

Adik Omak sey yang paling bongsu..

Menantu lelaki kesayangan..

Sedia maklum la kan kan..

Wajib kono mintak ampun banyak-banyak..

Cucu sulong yang dah tak buleh nak di-CIUM laei..

 Cucu paling banyak "agenda"..

Ngan Uwan Induk.. tetiba lak Arif jadi skima..

Rozi.. merangkap bibik and "kakak" to my kids..

With my "manja"..

Orang dah kerja.. so kena bagi duit raya..

Ngan Mak Long.. ang pow ada sikit lebeyyy..

Dak Cinonet baru pandai nak "appreciate" duit raya..

Selagi masih student.. anda layak untuk menerima duit raya..

Our small family.. yang lain tak sampai lagi..

Lepas sesi posing-posing.. semua layan acara bebas. Nak makan ke.. nak kira duit raya ke.. nak selfie ke.. itu atas "masing-masing".

Sambil-sambil tu.. Ibu terus tukar uniform. Memang begitu pun kebiasaannya. Rumah kami ni merangkap "rumah tua". So segala suku-sakat akan melapor diri. So.. darikan bucu baju kurung lencun dek macam-macam.. kita pakai la yang lebih sesuai. Senang nak capai itu ini.. senang pulak nak bukak langkah besar-besar.

Ok. Akhir qalam.. Ibu nak tayang-tayang menu kami pagi ni..

Sotong goreng kunyit
Sambal daun kayu ngan tempoyak
Gulai ayam
Nasik goreng plain
- Aci la tu kan kan..


12 comments:

  1. Lama kak Sham tak update ye..selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya.. maaf zahir & batin dik Sal Bee Yah.
    Dok kampung time cuti sibuk ngan ziarah family. &&& urusan2 yg macam2.

    Nak mengarang pun masa terhad..

    ReplyDelete
  3. selamat hariraya maaf zahir dan batik utk syam sekeluarga, maafkan akak jika ada salah dan silap semasa di alam maya ni ya, meriahnya raya kami sampai tk sempat nak bersalaman orang dtg beraya..

    ReplyDelete
  4. ni dia cite raya dh keluar. :) .

    ReplyDelete
  5. Likewise K.Noor.
    Sham pun nak minta maaf atas segala salah silap selama kita berkenalan di alam maya ni.

    Terkurang.. terlebih.. segala yang terrrr.. maaf ya K.Noor.

    ReplyDelete
  6. Rajin tu sham pagi rayo nyo menu pun ado sambal daun kayu

    ReplyDelete
  7. Gambar tu menu kami pagi ni tadi Acik. Tapi memang kebetulan jugak.. pagi raya tu Mak ada prepare nasik putih, gulai daging salai, sup tulang, sambal daun kayu & sayur campur.. plus ada la rendang & juadah hari raya yg lain2.

    Mmg dah kebiasaan pun macam tu.. anak-cucu mmg carik nasik dulu.

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh sedapnya tgk makanan. Meriah raya kak Sham. Senyum sampai telinga. Hehehe.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah Laura.. rezeki Allah bagi. Bab senyum tu.. tak reti nak kontrol.. mmg suka sengeh..

    ReplyDelete
  10. salam k.sham,
    selamat hari raya..wah kemain encem dan segaknya ariff berbaju melayu bersampin..tak puas tgk ...heheh

    ReplyDelete
  11. Alaikumsalam wbt Ummu,
    Selamat hari raya Ummu.. maaf zahir batin.
    T.kasih Ummu.. dari kaler baju Melayu sampai la ke kain sampim.. semua sendiri pilih. Org dah besar.. dah ada taste sendiri.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...