Beautiful Friends

Thursday, October 22, 2015

Whatever happens in Kuwait.. stays in Kuwait..

Its time to move on..

Kalaupun dulu pernah bergaul.. berjabat tangan dengan segala VVIP (kalaulah ada).. so whats the big deal. Dia orang pun manusia jugak.

Kalau tu dulu pernah bekerja atau menetap di luar negara sekali pun.. so what?!

Bila dah balik ke Tanah Malaya.. kita buat la cara orang lain jugak.

Kalau perlu bekerja.. kita bekerja la.
Bukit yang tinggi kalau tiap hari ditarah.. lama-kelamaan rata jugak. Saving yang ada (kalau ada) kalau setiap hari hanya 'keluar' sahaja.. satu hari nanti.. lelama habis jugak.

Kita ni pun nak makan jugak.. nak pakai jugak.. nak itu ini jugak. Dah tu tak boleh ke kita ni buat cara biasa saja. Perlu ke dicanang.. owhhhhh.. aku dolu dok oversea bla bla bla.. so what?!

Lain orang mungkin lain caranya.. and if ada yang memilih untuk berniaga.. perlu ke dimulakan dengan big scale?!

Hina sangat ke jika hanya sekadar dengan berniaga di warong comel?! Perlu pacak ke sign board besar-gedabak.. perlu ke dimulakan dengan restoran ala-ala budget sebijik kereta mewah.. perlu ke dengan pakaian tertera I'm ***** crew?!

Tapi terpulang la pada diri masing-masing kan..

Yang pasti you still got to start from somewhere.. with something..

Rezeki Allah itu comes in so many ways.. insya'Allah buat orang yang berusaha.. adalah nanti bahagian masing-masing..

Ayam goreng berempah.. any takers?

Selamat berpuasa pada yang berpuasa..

Assalamualaikum..

28 comments:

  1. Dimana ada usaha disitu ada kejayaan Ibu Sham..
    Sedap pulak tengok ayam goreng berempah tu :D

    ReplyDelete
  2. as slm akak...tengok ayam goreng akk tu terus rasa lapar..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaikumussalam Norma,
      Sat lagi boleh la pi try cari..

      Delete
  3. Assalamualaikum sham,
    Lama tak berziarah, tetiba nmpk ayam goreng rempah, meleleh ayaq lioq..hehehe...sham berniaga di mana sekrg? Boleh la kami berziarah ke kedai sham pulak.Btw, slmt berpuasa & slmt berbuka sham.

    ReplyDelete
  4. Alaikumussalam Che Nor,
    Sham makan gaji dengan Omak.. di Kepong. Baru nak belajar bertatih..

    T.kasih Che Nor.. tak lama mana pun lagi ni nak iftar.. tapi masih terkial-kial tak tahu nam masak apa..

    ReplyDelete
  5. ARGHHHH kenapa kita ternampak ayam goreng lazat ni.

    owhtidakkkkk....

    ReplyDelete
  6. Selamat berbuka kak sham...

    dan All de best ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamduliillah..
      Ari ni Omak K.Sham masak sup tauhu.. goreng peria pedas and goreng ikan bawal (untuk geng Upin Ipin)
      - burppp.. excuse me..

      Delete
  7. Let bygones be bygones.... yang penting kita tak kacau hudup orang kan...

    ReplyDelete
  8. Aiseh kak...kek Kopung ko? Jauh la pula.... Hence, depends on individual. Sey sokong prinsip akak. Kito bukan eh menongkek langit. Ko dulu dalam flower garden, sok maybe kek dlm hutan plak. Wherever we are, tak lari dr hakikat yg kito ni milik mutlak Allah.

    Kak....kopung tu kek mano? Kok la weekend sosek ke KL nun...bulih yo skodeng lauk pauk akak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopong kek Taman Desa..
      - nak datang.. roger-roger dulu

      Delete
  9. Selamat berbuka puasa. Sedapnya ayam..
    "Hidup kita, cara kita"....

    ReplyDelete
  10. Cik Sham,
    Selamat kembali ke Msia.Semoga sukses selalu dlm apa yg diceburi.
    Kepong tempat cikson berulang alik sebelum ni.

    ReplyDelete
  11. Nanti order kat sham ya..frozenkan makanan nak bawak balik.
    X selamat maju jaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darl..
      Tunggu ya.. kena ngaji dulu hok frozen ni..
      - thanks..

      Delete
  12. dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung,, salam jumaat cik kak sham tuuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langit pun tak nampak sekarang ni Wak.. jerebu..

      Delete
  13. Assalamualaikum kak,

    Bisnes makan2 ke kak? Kat mana?

    ReplyDelete
  14. Alaikumussalam KA.
    Tolong Omak beniaga.. makan gaji dengan Omak.
    - tapi anak-nyer yang angan-angan yang macam-macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh gitu. Semoga dipermudahkan segala perancangan dan angan2 akak yer dan semoga berjaya. Aminnn.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...