Beautiful Friends

Thursday, April 21, 2016

Demi mu Anak..

Assalamualaikum all..

Nak story sikit la..

Its been a while.. banyak tahun jugak. Banyak jugak yang Ibu dah kena telan.. kena sabar. Kut setakat dengan budak-budak tu.. kita maklum saja laa kan. Dalam hati.. kita cuma andaikan.. budak-budak.. akal belum matang.

Tapi bila BAPAK BUDAK yang buat hal.. tak boleh tipu.. ada masa tersentap jugak. Tambah bila tengok anak kita jadi bahan lawak.. bahan ejek.. bahan sembang. Lebih buruk bila sembang-sembang yang disangka 'gurauan' tu MAKAN DALAM.

Alih-alih.. anak kita pulak yang dalam diam.. berasa hati.

Mana boleh tahan. Sekali dua.. boleh lagi. Tapi bila tiap kali jumpa.. jadi BAHAN.. dari aku bergadoh dengan ko.. baik aku angkat kaki.. blah..

Tapi alhamdulillah.. rezeki Allah kurnia. Tahun ni.. ada rezeki lebih sikit and thus lepas berjaya dipujuk anak yang sorang tu.. kita buat laa apa yang patut.




2 ke 2.5 tahun. Itulah tempoh yang diberikan. Insya'Allah.. mudah-mudahan segala usaha kami membuahkan hasil.

Allahumma amennn..

8 comments:

  1. Semoga dipermudahkan ye kak sham ye...

    ReplyDelete
  2. anak2 pun pandai jugak terasa sham..macam anak acik badan besar..macam2 dikata..sekrang dia dah cool sikit..mcm dah redho je dengan apa yang orang kata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bdk2 pun blh berfikir.. berlapang dada dgn ckp2 org.
      - yg 'org tua' ni.. bila plak nak berubah..

      Delete
  3. Replies
    1. Berlapang dada saja la..
      Insya'Allah.. penat mengata nnt.. dia orang stop la tu..

      Delete
  4. Sabar ye Ibu... Biasalahh budak2 memang banyak ragamnya.. anggap je itu ujian tuk menguatkan hati.. :)

    ReplyDelete
  5. Ngeri pulak tgk pic gigi tu.. jawabnya postpone lagilah nak cabut gigi.. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...