Beautiful Friends

Monday, July 29, 2013

If only..

Sekarang ni semua orang bz bz bee cerita pasal nak raya. Kuih raya, baju raya, kasut raya, duit raya, kereta raya.. semua ada kena-mengena dengan mood nak raya.

Ibu.. same old story je la.. tambah pulak bibik semua mintak cuti bulan ni sebab masing-masing nak raya dengan family masing-masing. Ada jugak yang buat part-time dengan majikan lain. Jangan terus "lari" sudah la. Kesian ke Omak sey nanti nak cari bibik baru.


So since mood baik ari ni.. so dengan bantuan Bujang Sulong.. ada la perubahan sikit rumah rumah Omak sey. Tolak sana sikit, angkut yang sini ke situ pulak. Yang senget bagi lurus. Yang berabuk kasi lap and polish. Tapi barang diingat.. buat kerja sila dengan berhemah.. bulan posa ni energy cepat "haus". Maklum sahaja laa.. puasaaaa..

Dalam pada tu, sempat la berangan kejap. Nanti bila dah balik ke negara Pasir Berdengung nak buat itu and nak buat ini. Itu pun kalau Cik Asben approve la. Maklum sahaja.. rumah comel. So, kena la berhemah bila nak buat itu ini.

Anyway.. pics yang kat bawah ni kan kan.. Ibu berkenan sangat tengok. Sebenarnya, banyak lagi tapi cukup la tu.. If only la kan..


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...