Beautiful Friends

Tuesday, October 20, 2015

Wifi -vs- Quality time..

Ari ni kita off kejap cerita-cerita pasal warong kecik Omak sey.

Dah 2 ari sekolah kat sini dicutikan atas sebab masalah 'jerebu'.. Ibu pun sebetul nyer ingat tu ari jerebu ni dah nak reda. Sekali...

Kisah nyer..
Sebelum Cik Asben balik ke Kuwait tu ari.. kami sempat pi staycation kat one of the hotel kat PD. Main terjah jer.. ada bilik.. ada la rezeki.. otherwise.. cari la mana-mana patut. Reason kami opt for staycation.. sebab cerita jerebu ni jugak la asal nyer. Kesian ke anak-anak.. yang Cik Asben pulak nak spend quality hours sementara masih kat sini..

Sampai kat sana..
Alhamdulillah.. walaupun awal tu cuak jugak sebab tengok kat area reception tu ramai sangat umat manusia.. tapi memang dah rezeki kut.. alhamdulillah.


Sampai kat bilik memang bebudak ni excited sangat.. boleh berjimba sampai lebam la kunun nyer.


Tapi at last..
Malam tu bila semasing dah dapat password.. suma dah asyik ngadap gadget jer. Even ada sorang tu sanggup berjaga sampai suboh sebab nak update segala benda yang dia dah ketinggalan.

Sampaikan esok tu Ibu terpaksa jadi Tarzan sebab ngamok tengok anak-anak asyik ngadap reta semasing jer. Staycation yang kunun nyer nak 'quality time' jadi lain pulak.

Cuma bila lagi 2 jam nak check-out tu baru la semasing masuk kolam semula.

Note ;
Lenkali kalau kami nak pi staycation.. rasa memang kena cari tempat yang takda wifi and segala suku-sakat nyer. Otherwise.. jadi la macam tu ari jugak.

Ikhlas nih..

Assalamualaikum.

15 comments:

  1. hahahaha.. same here. Hero2 mummy pun mcm tu jugak..tapi tinggalkan semua gadget kat umah... pastu phone boh password..baru aman dunia...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terfikir plak nak buat cam Mummy tu ari..
      - insya'Allah mmg akan dipertimbangkan.

      Delete
  2. Salam kenal.
    Singgah dari blog 3lalat

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.kasih sudi ziarah.
      Insya'Allah.. nnt K.Sham ziarah rumah sana plak ya.

      Delete
  3. zaman gadjet sekarang ni makk., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun.. tp kena set limit gak Wak.
      Bebudak ni kat meja makan mmg 'law' tak bagi ngadap gadget.. nak tgk Ibu ngamok.. try la..

      Delete
  4. zaman skrg tk boleh nk ckp apa Sham, cucu kaknoor yg umur 2 tahun tu pun dh pandai guna gadjet mcm2 dh pandai tekan kartun nya sendiri itulah gadjet oh gadjet jgn mengamuk lgi ya haha

    ReplyDelete
  5. Haha... youth n gadjet berpisah tiada...

    Masalahnya yg tua baru pandai pakai pun sama juga... pening anak2.. hihihi

    ReplyDelete
  6. hari tu ada tersesat ke sini.Anak2 bawa.Seronok berendam.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...