Beautiful Friends

Tuesday, November 25, 2014

Suka-suki..

I need a hobby..
And yes.. I have a hobby..
Benda-benda routine ada masa bosan jugak nak buat.. and dengan ada "hobi" ni boleh la divert attention sekejap.

So..
Dah tu pandai-pandai la pilih hobi.. sebab ada hobi yang can be very costly.

Me..
Sejak jejak kaki ke sini.. ni la antara hobi yang masih bertahan. Adik-adik dan kawan-kawan pun dah sedia maklum.

Ada masa Ibu beli online.. exchange dengan other collectors or kalau rezeki lebih.. kita beli masa pi ziarah tempat tu sendiri..

And baru-baru ni kebetulan ada adik yang kena pi ke Tanah Seberang. So kita ambik kesempatan berkirim apa-apa yang patut.

Meh..
Ibu nak tayang-tayang sikit la..







Except for the fm HRC.. yang lain tu kira ok la. Tapi tang HRC tu memang semua dah sedia maklum la kan. Lucky for me.. Cik Asben redha kongsi budget.. huhhh.. selamat kantung syiling weiiii..

Anyway..
My advise.. hobi.. hobi jugak. Tapi jangan sampai hobi makan diri. Jangan sebab nak ngikut orang.. kita pulak yang makan diri. After all its only a hobby..

Dah..
Nak cerita tu jer..

Ilal liqa' friends..

10 comments:

  1. kalau kumpul FM hrc tu.. memang hobi yang mewah...

    ReplyDelete
  2. Γ€nak bongsu acik memang suka kumpul fm ni sham..kalau balik bercuti tu dia tengok ada tak bertambah..tau je dia kalau ada yang baru yang acik dapat kalau ada kawan2 yang bagi

    ReplyDelete
  3. Tengok stamp surat2 kt ofis byk terbuang mcm tu aje..bolehlah nak bangkitkan hobi zaman kanak2 riang dulu..

    ReplyDelete
  4. sy kalo hobi camni takleh jalan k.sham..tak boleh lekat kat situ ade jer tgn gatal nagmbik buat main..agaknya kena tunggu bertahun lagilah brlah fridge tuh boleh berhias sket..

    ReplyDelete
  5. suka jugak kumpul fm sbb cantik2 kan..

    ReplyDelete
  6. Meng,
    Tu sebab tak boleh beli slalu.. rabak poket..

    ReplyDelete
  7. Acik..
    Wahhhh.. very observant.. orang kalau dah minat.. senget sikit pun dia perasan..

    ReplyDelete
  8. Nasa,
    K.Sham dah tak larat nak kumpol stem. Comel sangat..

    ReplyDelete
  9. Ummu..
    Ari ni K.Sham up satu entry utk ajar anak2 appreciate fm. Maybe blh gunapakai..

    ReplyDelete
  10. Kopiolimauice..
    Tu la pasal..
    1-2 biasa2 jer..
    Bila dah berderet tersusun.. cantik la pulak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...