Beautiful Friends

Thursday, July 2, 2015

Never lives in denial..

Cerita suka-suki yang akhirnya jadi kenyataan.

Sincerely.. I just don't know how to put it into words. Only that.. 7 years ago.. yesterday.. ini Cinonet masih lagi cinonet.. still banyak agenda.. still kuat merajuk.. still banyak cakap.. still manja Cik Asben.. still kaki report Ibu.. and so many things 'still'.



Berkumpol dengan those yang rapat dengan kami.. tambah pulak bulan puasa. Mana yang isteri jauh di mata.. keluarga nun di Tanah Malaya.

As usual.. potluck yang tak dirancang pun tapi bila sorang bawak serba sikit at last.. macam-macam la jugak.

Nama pun dah puasa ni kan.. masing-masing jadi rajin sikit masuk dapur. Tunjuk skill yang terpendam.

Alhamdulillah.. meriah meja makan kami. Makin tambah sayu hati.. ada ke lagi peluang berkumpol macam ni selepas ni.

As usual.. masak lebih kurang. Apa-apa yang ada dalam fridge jer la kan. But most of all.. apa yang mampu bikin.




Bahagian air tangan Ibu..

Air tangan orang bujang.. dijamin halalan toiyiba..






Air tangan Cik Asben..
Sirap bandung + 7 up..

Ramai yang tahu Ibu suka makan bubur tapi malas nak buat.. hence..


Dalam kelam kabut balik kerja.. sempat lagi tu.. bubur pisang and jagung.. untung la siapa yang dapat buat suami..



Some of the candid..

The seniors..



Sempat jugak malam semalam jemput Mansur (Kuwaiti) and anaknya Salem berbuka sama dengan kami. Tapi Mansur komplen.. kenapa masak tak cukup pedas kali ni.. aduhaiii. Rare jugak la tu sebab biasa orang arab ni tak makan pedas.

Buah tangan dari Salem untuk my boys..

Btw.. ini nak story sikit
Setiap 13 hingga 15 hari puasa.. the locals akan buat something like.. suruh anak-anak dia orang pakai cantik-cantik (tiap hari pun cantik).. then pi rumah ke rumah bawak candy sebagai buah tangan. Bagi pulak pada anak Tuan Rumah.. so macam berbalas manisan la. They call it Gergaan. Mana yang dah pandai nyanyi.. nyanyi.. mana yang pandai menari tarian tradisional.. pun macam tu jugak.

I won't call it some sort like Halloween.. tapi terpulang laa..

Sembang-sembang.. nak suboh jugak adik-adik ni bersurai. Yang kena masuk office pun.. dah nak midnight baru gerak.

Apa-apa pun birthday boy sangat suka hati.. 

Hajat dah makbul..

6 comments:

  1. Happy 7th birthday buat Arif Hadwan, seronok dikelilingi orang2 yang tersayang.... membesar dinegara orang.

    ReplyDelete
  2. beza dgn halloween cuma halloween tu minta candy ... asalkan niat sedekah ...

    ReplyDelete
  3. T.kasih K.Rose,
    Doa Arif.. dia nak balik Malaysia.. for good.

    ReplyDelete
  4. Happy birthday adik..lambek sham..bln poso ni tak berapo nak sompek bukak blog.banyak cerito sham acik ketinggalan

    ReplyDelete
  5. Timo kasih Acik.
    Lambek pun.. takdo hal la.

    Sham kek sini pun samo yo Acik.
    Sibuk yang ntah hapo-hapo eh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...