Beautiful Friends

Tuesday, May 17, 2016

RASA.. rasa sayang heyyyyy...

'Rasa' is a very subjective thing. Ada orang suka kurang garam and sebaliknya.. ada orang suka pedas and again ada jugak yang seeing the glimpse of a red chili pun dah berpeluh. So.. ikut la tekak masing-masing kan..





What say you?

Plan terjah semasa kami bergerak menuju ke K.Lumpur dari kampong. Pi jenguk projek kat kampong sat...

So mulalah yang dia ni nak pi sini.. yang dia ni nak pi sana nun. Dalam ding-dong-ding-dong.. Bagan Lalang kami tuju. Unlike semasa kami di Melaka (minggu lepas).. yang ini tidak ada rekomendasi dari Cik Gugel tang mana kedai yang patut kami beri priority. Dah jadi macam tu.. ikut jer la mana-mana kan..

Conclusion.. entahlah.. tapi kalau dah siap bertapau tu..
1- Banyak sangat sampai tak habis makan
2- Tak habis makan sebab ada la yang terkurang sana sini

And dinner kami malam seterusnya.. ada la salah satu antara yang kat atas nun.. cuma dah Ibu alter serba sikit garam gula etc.. alhamdulillah. Tak berbaki lagi dah..

Khalass..

20 comments:

  1. Hihihi..
    Kena ikut RASA tekak kita jugak ye ibu sham..
    Ok lah khalas bila dah di alter tu :D

    ReplyDelete
  2. sotong celup tepung tu macam best....

    ReplyDelete
  3. air tangan ibu juga yang sedap sham
    sebab bila ibu dah ubahsuai terus tak berbaki kan sham

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita repair ikut selera kita.. dah biasa tang garam gula segala.

      Delete
  4. assalamualaikum syam
    lama tak singgah sini
    apa kabar
    tertarik dan terliur tengok sotong tu lah dan semua yg dihidangkan
    kalau dpt makan mmg besttt sngt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam wbt K.Noor.
      Ada masa indah rupa dari rasa K.Noor.
      Tapi alhamdulillah.. semua dah selamat jadi darah daging.

      Delete
  5. lain lidah, lain rasa, kak kan :)
    tambah tambah la perisa yg ada.

    ReplyDelete
  6. mummy suka pedas2!!! baru namanya rasa.. hahaha

    ReplyDelete
  7. Sedap je sotong goreng tepung tu... yum yum!

    ReplyDelete
  8. Rajinnya masak.,, meh sini pos kat mummy sikit.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau KSham nak post.. gerenti sampai nanti.. dah berkulat daaaa..

      Delete
  9. ikut rasa tekak & mata semua nak kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul tu Husna. Walhal rasa betul tentu lagi macam mana tu.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...