Beautiful Friends

Thursday, January 8, 2015

Doa-doa amalan harian..

Assalamualaikum all,

Ari ni..
We share something simpler la ya.

Book review..
Well.. tak macam book review pun.
Lebih pada nak promote buku pun.. ya jugak.

Tak pernah buat sebenarnya..
But insya'Allah.. niat Ibu ikhlas lillahi' taala.


Buku ni Ibu beli masa balik Tanah Malaya recently. Sangat berguna.. really handy. Jangan ingat buku-buku macam ni.. budak-budak je boleh dapat menafaat. Kita yang dah title "parents" ni pun sebenarnya boleh benefit from it.

Ikhlas..
Buku ni sangat menarik.
Doa-doa yang ada dalam buku ni pun.. pendek-pendek. Sesuai la pulak dengan target nyer.. untuk kegunaan anak-anak. Again.. adults pun boleh jer belajar sama. Benda baik ni.. kita share je la kan. Tak kisah la.. anak ke.. mak bapak ke..

Antara doa-doa yang Ibu suka..




Ringkas.. insya'Allah senang jugak nak hafal.

Actually banyak lagi doa-doa yang Ibu suka..

Cuma satu je yang "kureng" sikit..
Tak tahu la kut salah Ibu or others having the same problem too.

Buku ni binding nyer tak berapa kuat sangat. Cepat sangat lerai. Dapat pulak tangan-tangan yang jenis "you know what".. abis berterabur isi buku ni.

Ni.. tengah cari kedai binding. Tak tahu la sama ada nak ring-binding or stapler je.

Sayang woooo..

Buku cantik.. isi.. lagiiiiiii cantik.

Okey.. ilal liqa'

P/s
Ada rezeki.. kita share buku lain pulak ya.

5 comments:

  1. Bila cantik macam ni nak ingat pun senang kan sham

    ReplyDelete
  2. Buku begini memang menarik. Kertasnya berkualiti,tak mudah koyak atau rosak, gambarnya warna-warni. Saya ada beli beberapa naskhah termasuk buku tentang solat untuk kanak-kanak. Anak bongsu saya yang umur 1 tahun9 bulan suka sangat bawa sana sini, buka dan konon2 pandai baca isinya....

    ReplyDelete
  3. Betul Acik,
    Dengan katun comel.. dengan warna yg mcm2..


    Amie,
    Setahun 9 bln pun dah pandai nak appreciate. Syg kalau kita yg berakal ni tak pandai nak ambik iktibar.

    ReplyDelete
  4. tq jugak sbb belikan utk kita

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...