Beautiful Friends

Monday, January 28, 2013

Eiiii.. malu.. nampak KETET..

Last Friday we decided to skip kelas karate. Its not because Haazem and Amsyar dah habis exam, but my poor baby Amsyar penat sangat. With the monthly test, KAFA test and definitely as well as the karate classes from Friday to Monday (non-stop), masuk tidur jam 11.30pm bangun jam 5.30am, with no nap time.. mujur dia tak pengsan. Tambah pulak we had to get some few things for school.

Location.. Sutan Centre Souk Sharq. Once we're there sure budak-budak ni nak lepas geram. Apa lagi kalau bukan fast-food. Was my cooking that bad.. errr... drama la sikit.

Amsyar had Hardees, Haazem with steamed rice and fish fillet and Arif ordered for mini sausages from Nathan kids meal. Then dapatlah dia toys macam dalam gambar ni. Cuma masa baru dapat tu, mamat ni masih ada baju. Tapi lepas few days dok kat rumah ni, adatlah kan kalau kena modify tu kan.

Then, malam tadi Ibu dengar budak-budak ni dok gelak beriya sampai berguling-guling atas katil. So Ibu pi la skodeng.. rupanya mamat (whatever the name is) dah tak ada baju. Then Arif and Haazem dok gelak kata "eeiiii.. malu.. nampak KETET dia". Arr.. sila baca dengan back-spell ya.. dalam hati saja.

Gosh.. ingatkan apa sangat laa. But come to think about it.. kalau benda ni pun dia orang dah separa pengsan dok gelak, just wait until they enroll for the puberty class. Blink blink!!


While for dinner.. last night since semua masih kenyang makan nasi during lunch so we had something light. And Amsyar asked for kue tiaw sup. Cuma kali ni no telur separuh masak goyang inul. Kerap sangat makan telur pun tak bagus jugak kan kan kan.


Ini pun sebenarnya 2 in 1 punya cerita. Sup sayur untuk Ibu then for Amsyar tambah sahajalah kue tiaw.

Setel bebeh.. khalass..

p/s;
Arif and Haazem terpaksa jugaklah goreng chicken fillet.

 

9 comments:

  1. K****t eh, kihkih.
    Kak Sham, boleh bagi email address? zilndnas@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Bebudak ni, ada saja idea depa.

    Dinas... email I, takmo kah? hehehe

    ReplyDelete
  3. Azie,
    Mula tu Sham pun blur.. lepas Amsyar explain, baru faham.

    ReplyDelete
  4. Lol baru tahu Ketet tu Te*** rupanya.

    ReplyDelete
  5. Kaktek dh setahun dok tanya abg long dah mimpi ke belum... suara garau dh lama... time dh mimpi nnti memang nak bapak dia kena ada sama.. den tatau nk cakap apa kt dia kang...
    haa.. sham tau dak mimpi apa ni? hehehe.. tatau kang tanya cik asben ler.

    ReplyDelete
  6. Kak Tek,
    Been there.. done that..
    Dulu pun Sham jenuh tanya Amsyar psl benda ni. Cik Asben jenis malu extra so Sham kena ambik alih tugas tu.
    And guess what.. manalah dia faham. At last kena mintak an uncle kat sini tlg citer.
    At last "mimpi" tak dok tapi dia kata bla bla bla..
    Waaa.. anak bujang dah "sah".

    ReplyDelete
  7. mueheheh mesti comel kan when 3 boys dok gelak guling and chat pasal mende tu..(>.<)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum LW,
    K.Sham cukup takut kalau diaorg ber-3 dah bersidang. Nnt mulalah kluar soklan2 yg x terjawab sbb diaorg "x terbayang" yg actual..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...