Precious Friends

Wednesday, January 30, 2013

Kari ayam.. multi purposes..

Anak cuma tiga orang tapi ragam makan macam-macam. Kalau bab makan memang selalu ada problem. Ada masa ibu layan.. ada masa Ibu boh-layan. Macam minggu ni, kakak kembo datang ziarah so memang dengan emo yang turun naik and Ibu jugak malas nak spent too much time di dapur.

Like today, Ibu masak kari ayam sahaja as main dish. Suka makan banyak, tak suka makan sikit. Tapi alhamdulillah semua kenyang. Tak ada banyak dakwa dakwi.


Yang tak nak makan dengan nasi, roti canai boleh je jadi pengganti. Lebih dari tu.. sendiri la berkreativiti. As long as perut dah kenyang, kuranglah ngada-ngada nak itu ini.

As for Ibu pulak, janji nak makan sikit tapi at last makan dua kali jugak dengan full-portion. Nak buek camano? Dengan siap ulam kacang botol, sambal belacan and telur dadar.. haishhhh..

p/s;
Kalau KILO naik lagi, bertabahlah wahai hati..

4 comments:

Real Life in Malaysia said...

Assalamulaikum Sham ... menjenguk apa khabar :)

masyaALLAH ... such good food ... no one will complain ...

kakak kembo tu ape? masuk dalam Shampedia ye :)

Lady Windsor said...

salam kak sham,
hehe suka dengar perkataan dakwa dakwi tu..

oh ya sama la kita, kilo semakin bertambah-tambah dan hati juga kena bertabah-tabah. saya kerja lebih jam setiap hari dan majikan melonggokkan kami dengan makanan sedap-sedap setiap malam..acaner tu kak..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Alaikumsalam wbt LW,
"Dakwa dakwi" tu pencemaran bahasa yg biasa diguna bila BP Ibu dh mula menaik.

Seronok pd yg membayangkan tp mungkin sebaliknya pd yg melaluinya. Bila dh setiap mlm mcm tu, mmg sgt tidak baik untuk "diri sendri" kan.

p/s;
I would love to trade place with you.. anytime.. kut..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Alaikumsalam wbt REAL,
Dgn mood kejap naik kejap turun, itu sajalah yg termampu.

p/s;
"kakak kembo" tu.. alah.. yg dtg setiap 28 ari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...