Beautiful Friends

Saturday, November 9, 2013

Our weekend..

Assalamualaikum all,

Jumaat and Sabtu.. hari yang paling ditunggu-tunggu. May it be by my kids, my husband.. well.. definitely by me. Walaupun dengan agenda yang dah siap menanti, well at least kami semua bolehlah suka-suki lepak sikit. Even next weekend pun dah siap dengan agenda ni. Begitulah sibuknya hari minggu kami. So, kali ni kami cuba sedaya-upaya untuk "tidak keluar rumah". Well, at least.. Sabtu kena duduk di rumah jugak.

My Cik Asben gigih dengan jersi Harimau Malaya..

Agenda pertama kami untuk hari Jumaat. As promised.. kena bawak anak-anak makan-makan di luar. Bukan setakat bagi laluan untuk Ibu cuti-cuti masak tapi jugak.. anak-anak boleh la tukar-tukar selera makan.

Lepas lunch.. masing-masing bawak diri. The dad and the boys pi stadium bola. Ada friendly match between Kuwait and Malaysia. Ibu tak pi join pun. Bukan sebab tak minat bola.. tapi entahlah.

Keputusan akhir friendly match between Kuwait and Malaysia.

Gambar pinjam dari album Uncle Amir
(at last demam)

While waiting for Cik Asben..

 

And... untuk hari Sabtu.. Cik Asben tawar diri untuk masak breakfast merangkap lunch. Lauk biasa-biasa saja. Tapi bagi Ibu.. syukur.. alhamdulillah. Bukan selalu Cik Asben nak offer macam ni kan. And as shown aboved, itulah portion Ibu. Kenyang sangat la. Burrpppp.. maaf ya..

11 comments:

  1. Assalam k.sham,
    untung che abe k.sham rajin offer msk..blh rest..hehe

    ReplyDelete
  2. Alaikumsalam Ummu,
    Alhamdulillah..
    W'pun jarang-jarangggggg sgt dia offer diri.. okey la tu kan..

    ReplyDelete
  3. salaam kaksham. amboi! bestnya cik abang offer diri. bila la cik abang Ai nak offer diri ;-)

    ReplyDelete
  4. Alaikumsalam wbt Mala,
    Alhamdulillah..
    Kecik tapak tgn.. satu dapur K.Sham offer kat dia.

    Mala,
    Try la buat2 tanya.. maybe Cik Asben Mala minta "sokongan" tu..

    ReplyDelete
  5. Bukan selalu pun Farah.
    Sekali sekalaaaaaa saja..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Kak Sham. Malizia kosong yer..hehehehhehehe. Sekali sekala makan di luar oklah kak. Kami ni selalu makan kat luar. Weekend familylah katakan. Saya pulak gian nak masak untuk hubby, tapi memang memanjang x sempat. Kadang2 paksa juga menyelit masak. Lauk simple pun tapi bila family kenyang dan suka, saya dah rasa sangat gembira.

    ReplyDelete
  7. Alaikumsalam,
    Ha'a Azie.. Malizia 0
    Lauk simple atau tidak tu.. tak penting sebenarnya.. yg mustahak.. quality time.
    Mcm K.Sham ni.. anak2 dah bosan air tgn Ibu.. tu yg sesekali kena jamu selera di luar pulak.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum k.sham...

    Wah best nyer yer.. while husbands tgk bola, wives sumer gi shoping.. yeayy!

    Org lelaki ni, sesekali masak tu yg sedapnya.. kan k.sham. Su pernh merasa dulu begitu juga dulu. :D

    ReplyDelete
  9. Alaikumsalam Su,
    K.Sham x shoping apa pun. Setakat menemankan kawan beli kain saja Su.
    Betul tu.. yg sesekali tu yg sedap.

    ReplyDelete
  10. Hola! I've been following your site for a while
    now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas!

    Just wanted to tell you keep up the good work!


    Look into my web blog - Comment Générer des Leads

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...