Beautiful Friends

Saturday, February 22, 2014

Spring is in the air.. bbq time..

Cuaca makin panas.. secukup rasa. Tapi pada Ibu.. masih kira sejuk la jugak. Then kebetulan minggu ni ada majlis "membakar", kira okey la sangat. Memang dah patut pun kami keluar dari hibernasi.

Unlike others.. family Ibu memang jarang keluar sangat during winter. Tak tahan sejuk. Well.. at least.. Ibu la.







Menu wise memang cukup simple. Segala yang boleh dibakar. Bab marinate pulak.. siap-siap upah ke kedai. Khalass..

Tak perlu risau dah pasal rempah.. pecencah and segala yang patut.

Sebenarnya ini majlis anjuran Persatuan Rakyat Malaysia di Kuwait. Pada anak-anak.. ini peluang berjumpa kawan-kawan. Pada the parents pulak.. peluang berjumpa dengan kawan-kawan senegara yang lain. Maklum saja.. walaupun Kuwait ni kecik jer (dalam besar negeri Selangor) tapi atas tuntutan kerja.. bukan selalu pun dapat jumpa yang lain-lain tu..


Rasa macam kurang sifat kalau pi rumah orang tangan kosong. So.. Ibu buat mi goreng mamak. Cuma Ibu buat "lembab" sikit. Kira aci la tu kan.

4 comments:

  1. yeay!!!baru blh skodeng k.sham…..dah 2,3 hari ku merinduimuuuu. hehe

    ReplyDelete
  2. Seronoknya ada gathering. Hehehehe. Silap bileh cr pasangan nih. Hahahahaha.
    Nway, nmpk sedap mee goreng mcm tu. Kalau sy, x pndi nak masak byk2.

    ReplyDelete
  3. Laura,
    A bit unfortunate di sini mostly yg dtg dh berkeluarga. Kebanyakan diaorg ni dpt contract family. Rugilah kalau dtg solo.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...