Beautiful Friends

Thursday, December 11, 2014

PHD.. di mana-mana..

Hari Rabu malam Khamis..
Hari petik sayur..
Hari kutip hasil..
Hari poket bocor di kedai Bobby..

Ada kata barang di kedai Bobby mahal.. ada kata Bobby suka-suki charge extra.. ada yang kata macam-macam..

Nevertheless..
Alhamdulillah.. for the pass 4 years kami tak pernah ada masalah. Masalah nak "berjawab" tang kenapa kami selalu dapat special treatment dari Bobby and Auntie Ayessha..

Jawapan.. simple..
Ko baik ngan orang.. orang insya'Allah akan baik ngan ko.

But seikhlasnya..
Business is business.
Kami tetap beli dengan harga yang sama
Kami masih kena order barang on-time macam orang lain jugak.
And kami tetap kena pi ambik barang order setiap malam Khamis di kedai Bobby.

So.. apa yang "special" nye??

And kenapa Ibu cerita kat sini.. sebab I know some of the Malaysian in Kuwait are reading my blog otherwise tak akan ada sok-sek-sok-sek..

Tepuk dahi.. padan muka sendiri..



Anyway..
Hari ni Ibu belanja gambar nasi lemak bungkus daun pisang.. breakfast merangkap lunch la kut..

Pokok pisang baru tumbang..
Sayur baru petik..
End result.. alhamdulillah..

4 comments:

  1. betul Sham..dimana mana saja
    kadang pelik jugak.buat apa lah ada benda tu Dihati..kita hidup didunia ni sementara..kan sham

    ReplyDelete
  2. menciii gambor nasi lemak bungkus tu.. sila hantar 10 bungkus kesini dengan kadar segera.. yea diulang..segera..huwahhhh

    ReplyDelete
  3. Yong,
    Alang2 kita berjiran.. mai je la jln2 ke sini..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...