Beautiful Friends

Monday, April 20, 2015

Dia yang bertuah..

Rezeki..
Memang yang Ibu perasan.. tiap kali kalau ada lucky draw.. dari sekecik-kecik hadiah sampailah yang ke paling besar gedabak.. either one.. mesti ada yang jadi rezeki couple ni.

Macam tu ari M.A.K ada buat cabutan bertuah untuk ahli.. out of four.. 2 masuk poket dia orang ni.

Menang 1..

Menang lagi..

Then later..
Bila company buat cabutan bertuah untuk tutup akaun 2014.. dia orang dapat pulak join trip pi Scotland. Diulang tulis.. SCOTLAND.

Dah jadi macam tu.. tak ke bertuah tu?

Cuma untuk trip ke Scotland tu company tak membenarkan bawak anak below 21 years join the trip. Kalau ikut itinerary.. memang kurang sesuai jugak untuk anak-anak. Jadual padat ditambah pulak dengan perjalanan yang jauh dari satu tempat ke satu tempat.

Dah jadi macam tu..
Bujang kecik ditumpangkan dengan kami. Alhamdulillah.. all went well. Setakat bergaduh 'budak-budak' tu adat la kan. Lepas tu.. baik semula.. gelak-gelak balik. Tambah dengan Ibu yang dah sedia ada 3 hero.. tambah lagi sorang hero.. insya'Allah.. boleh cover lagi.

Sedia maklum ada kawan nak pi makan angin.. kita pun dengan muka kurang malu try la slot-in nak berkirim 1-2 souvenirs. Buat menambah koleksi yang dah sedia ada.

Tapi dah rezeki kan.. lain yang dikirim.. lain pulak yang mendapat. Aduhaiii.. alhamdulillah.. ala kulli haal..

Sebenarnya di sini.. ramai yang dah sedia maklum dengan hobi Ibu. Kut tak fm.. key-ring.. kut tak pun.. deco plate.. and la ni tambah pulak lagi satu penyakit.. dah terberkenan ke snow globe pulak.

Tapi kan kan.. walaupun dengan rasa sedikit rasa bersalah sebab dok mikir nanti bila balik pencen.. camana la nak ngangkut segala reta tang 'hobi' ni.. masih jugak tak insaf-insaf lagi tu.

And walaupun tak seaktif dulu.. masih lagi bergiat.. ya ampunnnn Cik Asben ku..

Okey.. jom kita layan pics.

Snow globe.. tapi tak suka yang besar gedabak..
kecik-kecik.. cute..

Sebahagian dari snow globe yang dah ada rumah baru..

Deco plate..
Yang kecik jer.. senang nak manage.. senang nak simpan..

Map fm.. an additional to the existing collection..

HRC Edinburgh.. kebetulan pulak dia orang menginap depan HR Cafe semasa di Edinburgh.
Alhamdulillah.. rezeki babe..


Dah lama pencen mengumpol benda juntai-juntai ni.. tapi dah orang bagi..
Rezeki jangan tolak babe..  


These 2 will later masuk kotak 'random magnets'..

Jajan untuk minum petang katanya..
Very the manyak syiokkkk..


Transit di Amsterdam..
sempat pulak rembat ini fm 2 keping..
Another addition to my random magnets collection..

Last but not least..
Uncle Bob datang bawak buah tangan from
Abu Dhabi..
Best !!!

Jazakum ya rabb..

12 comments:

  1. agaknya la kut. di kampung saya ada gak yang selalu bertuah. setiap kali masuk apa2 cabutan bertuah mesti dapat hadiah waima saguhati. yang herannya selalu dapat nombor 1-3

    ReplyDelete
  2. rezeki..rezki..bleh wat kenangan ni

    ReplyDelete
  3. Memang seronok Nor.
    Yang dikirim.. sekeping dua jer.
    Tapi yang dapat.. berkeping-keping la pulak.

    ReplyDelete
  4. Dik Kopiolimauice,
    Memang pun.. nak tunggu sampai sana.. ntah bila la tu kan..

    ReplyDelete
  5. Salam. Hee untung sabut timbul tuu makk ;p

    ReplyDelete
  6. Alaikumussalam 3 lalat,
    Memang timbul sesangat ni.

    ReplyDelete
  7. Scotland 1984 ..masih terbayang sejuk gedi disana.

    ReplyDelete
  8. Sis Mokjadeandell,
    Khabarnya during the trip, banyak program yg terpaksa diubah spontaneously.
    Spring + hujan lebat = harap maklum jer la..

    ReplyDelete
  9. Kalau saya memang tak lah bertuah sebab kalau ada cabutan bertuah tak pernah dapat...

    ReplyDelete
  10. Sama la kita June.. akak pun tak pernah yg bertuah bab-bab lucky draw ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...