Beautiful Friends

Saturday, November 14, 2015

Cik KIAH putih melepak..


FYI..
ME.. memang lahir dengan kulit hitam tinted. Cuma disebabkan Ibu lama merantau plus Ibu pulak jarang keluar rumah then tambah dengan Kuwait cuaca nyer ada winter.. ada summer (time musim panas kami lagi la berkurung dalam rumah).. so soal kulit gelap ke.. kulit tinted ke.. tak masuk port dalam kepala pun.

And yang sebenarnya.. Ibu memang tak ada masalah kulit. Dah tua-tua ni.. jerawat pun jarang sangat nak hinggap. Dah jadi macam tu.. as long as kulit tak masalah kronik.. it didn't bother me much at all.

Kalau time balik cuti ke sini pulak.. memang la awal-awal tu kulit muka.. tangan semua putih tapi just give me 3 days and I shall turn back to my normal skin colour. Dah original sejak lahir tinted kan. So.. nak kata apa kan kan..

Then..
This was when the story begin.

Ibu ada masa sempat jugak lepak sambil sembang-sembang dengan geng-geng otai Omak sey yang mokcik-mokcik tu. Kulit semasing.. wowwww.. flawless babe. Tak dapat tidak.. berdetik jugak hati.. dia orang pakai product apa ha?

Still that didn't affected me that much.

Until one day sorang bibik ni dalam separa berani (suma tau anak Makcik yang sorang ni very the garang one.. senyum pun mahal) bertanya.. 

'Kak Long.. kenapa mau kerja semacam ni. Belajar nya saja hingga ke universitas. Kan bagus kalau kerja di opis saja. Ada ekon.. dingin.. Dulu Lily kata masa Kak Long baru pulang dari luar negeri.. kulit nya mulus sekali.. putih bersih.. tapi sekarang bla bla bla..'.

This was when it gets me thinking.. teruk sangat ke kulit muka Ibu sekarang ni?!

Fortunately..
Recently Ibu sempat join Omak sey pi meeting peniaga Melayu thus sempat la bersembang dengan sorang Mak Dara ni. Ye la.. orang ada duit.. so to my assumption sure Mokcik ni guna product ribu riban. Slow-slow Ibu tanyakan perihal kulit dia yang cantik bersih tu. Sekali tu terus dia ajak Ibu ikut dia pi tengok product yang dia guna tu.

Serious nyer terkujat babe.. lepas campur itu ini.. ada la dalam RM120++ jer. Tak cecah RM150 pun. Then Mokcik tu cerita pulak cara-cara nak pakai product tu.

Okey.. kat sini Ibu share la gambar product yang Mokcik tu guna..

Beli nyer sudah.. guna nyer.. bila ntah..
~ sedia maklum Ibu ni memang tersangat la kurang rajin nak menenyeh muka ni ~

P/s;
Korang pernah try ke or anything similar to this product?!  

8 comments:

  1. Sey pon bolun sampai seru lg kak.

    ReplyDelete

  2. Beruntung org yg tak ada masalah kulit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan Nieda.. tak yah nak memikir yang macam-macam.

      Delete
  3. salam ziarah dari blog lemang (blog baru bertatih~mohon tunjuk ajaq)

    saya folo kat no 158 (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.kasih sudi singgah.
      Insya'Allah lega-lega nanti K.Sham menyusul ke sana pulak.
      - apa yang baik.. kita share sama-sama ye.

      Delete
  4. Mummy pun tinted gakk tapi memang malas betui nak tenyeh produkk..pasrah je apa yg ada..hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy dah sedia vogue.. tak yah tenyeh macam-macam.. nanti masalah lain pulak yang mendatang.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...