Beautiful Friends

Sunday, June 28, 2015

I'm glad the sky is painted blue..

Alhamdulillah..
Allah masih pinjamkan nyawa. Menumpang di negara orang.. lambat laun.. Malaysia jugak harapnya menjadi tempat untuk bersemadi. Tapi kalau sudah suratan.. redha sahaja terima ketentuanNya.

Tapi sementara itu..
Saja nak tengok keadaan jalan raya kat bandar masa orang semua sibuk nak bukak puasa.

Result..
Lengang babe. Kiranya.. macam ni la keadaannya..Then kami ambik kesempatan intai-intai kejap ke Naif Castle. Tapi disebabkan kes letupam bom semalam.. Emir mengarahkan Kuwait berkabung selama 3 hari. Tapi sempatlah jugak tengok apa yang ada..


Iftar hours pulak..
Cari jer la kedai makan yang paling dekat dengan Naif Palace.. thus tempat dituju ke Tasty la kami. Restoran yang basically ada roti canai.. ada puri.. ada beriyani. Okey la tu. Pilih jer la apa-apa yang berkenan di tekak dan perut.


Dah tiga suku masak..


Malam sikit.. sambung ziarah ke Masjid Assharq. Terletak di kawasan heart of the city. Dah alang-alang tak pernah sampai ke sini.. sambung isyak dan terawih di sini sahaja.

And akhir sekali.. moreh..
Dah Tuan Rumah orang bujang.. baru pulak sampai ke sini.. ana maklum.

And kita yang taraf kakak ni.. pandai-pandai la bawak diri..


Jumpa meggi dalam gerobok.
So kita transformed jadi meggi tumis. Apa-apa yang ada la kan..
Sikit sama sikit..
Walaupun tak la sekenyang mana.. tapi basically.. the togetherness yang lebih penting. And harapnya keluarga kecil ini tetap akan kekal begini walaupun setelah kami meninggalkan negara Pasir Berdengung ni kelak.

Aameennn..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...