Beautiful Friends

Tuesday, September 8, 2015

A Roy D.. sedap di perut.. kasih di hati..

Malam semalam memang saja tak masak dinner sebab plan nak ziarah family ni. Pada the boys.. kedai yang satu ni lebih senang kalau dipanggil Kedai Atok. Kalau selalunya kami (me) asyik ambik gambar makanan.. kali ni nak share gambar Atok (the waiter) and Nenek (the chef).

Budak-budak ni pun dah macam cucu pada dia orang ni. Kut ada yang tak ikut sama.. sure Atok and Nenek akan tanya.. where is the other boy?


Hasil belaan Nenek.. pipi gue dah macam telur rebus..

Famous Nenek ni..

A Roy D Restaurant.. nama diberi.. 

Macam tak sah pi kedai makan tak tunjuk gambar makanan. And since malam tadi memang sibuk jamu tekak jer.. so kita share pics from our previous visit jer la ya.. and of course our regulars la..







My favorite.. nasik air (ayam)
- kuah dah tukar warna sebab dah boh segala jenis kicap.. cili etc -

Kami ni memang jenis kalau pi kedai yang sekian-sekian.. sure akan order menu yang tertentu saja. And kalau dah mai sini sure akan order yang 'ini' jugak.

Bosan?! Ntah la.. tak pulak..

10 comments:

  1. Sama macam wawa.. Akan state dgn makannan tu sampai ble2. Tk try dah yg lain22..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Safe for the money.
      Kut nak try yg baru.. biasa kita org akan try kedai yg lain jer terus.
      - sedap ke.. tak sedap ke.. ikut rezeki la kan.

      Delete
  2. Satu hari saya kekedai yang sama,minta menu yang sama dua hari berturut2. Makan pun dengan orang yang sama.It says a lot about the shop..Gerai tepi jalan Gambang,Pahang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure there is something special about that shop.. otherwise takkan sampai dua hari berturut mengulang ke sana..
      - or maybe its the other way round.. hurmmmm..

      Delete
  3. Atuk dgn nenek tu macam chinese look lah Ibu Shams..
    Ye ke...
    Macam saya pulak suka cuba yg lain pulak jika pergi restoran yg sama.. jadi saya tahu yg mana makanan yg sedap sebenarnya di situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Hayati,
      Both of them are Siamese.
      - cara masing-masing la kan..

      Delete
  4. Itulah pengubat rindu di daerah pasir berdengung yer kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja jer panggil Kedai Atok sebab tu lagi senang nak sebut.

      Delete
  5. salam cik kak Sham yg jauh dimata tuuuu.,

    kalo dpt baju HRC al-Kuwayt mcm abe pakai tu best jugakk., hakhak2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...