Beautiful Friends

Tuesday, September 1, 2015

Don't be too cynical..

My advise..
Don't be too judgmental with your own cynical mind.

Pagi ni somebody hantar gambar.. sambil gelak-gelak sinis kata 'this is the end of Najib's dictatorship'.

First of all.. its not my thing to share any post related to politics and secondly ME.. bukanlah peminat tegar pakcik yang sorang tu pun. But put in short.. my condolences goes to anybody who have these so called.. sick mind.

Shared from rumah sebelah..

Sebelum nak mencarut etc.. sila baca ini dulu. Yang kurang rajin nak bukak link and baca semua.. kita share kat sini sajalah ya.


(b) Bendera Terbentang

Jika bendera dibawa berarak secara terbentang, bahagian kepala bendera hendaklah diusung mendahului perarakan sama seperti jika ianya dibawa dengan tiang bendera.

Hope you'll have a better understanding and ideas of what really happening during our national day. Tho bukan semua maklumat 'di hujung jari' tu betul.. still tak rugi kalau buat sedikit research before throwing your tantrum ect which at the end leads you being a laughing stock. Don't be too arrogant with your hates and everything. Soon.. it will just kill your inner self.

Yang salah tetap salah.. tapi jangan dibutakan hati hinggakan menafikan sesuatu yang sudah termaktup dalam protokol. Sila jadikan 'membaca' sebagai suatu kelaziman supaya kita tidak jadi seorang yang 'buta ilmu'.

End of story.

6 comments:

  1. bila dah viral.. ramai jugalah yang baru tahu protokolnya

    ReplyDelete
  2. semoga negara akan tetep aman damai sejahtera sentosa senantiasa., amin ya robbal alaminn

    ReplyDelete
  3. Errrr... isu apa kak sham?
    ***palm face turn on***

    X de social media ... so x tau... apa cer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisahnya..

      Ada kawan hantar gambar yang pertama tu sambil kata 'ni semua tanda-tanda kejatuhan Najib' sebab masa perarakan hari merdeka.. bendera diarak dengan kepala bendera didahulukan.

      Dalam keadaan biasa, kepala bendera kan kat belah atas kiri. So kira tanda rakyat protes la ni.

      Walhal, itulah protokol yang sebenarnya kalau bendera diarak dengan cara terbentang.

      So moral of the story.. jangan cepat sangat melatah. Semua benda nak dijadikan bahan mengata orang. Make sure your facts are right first.

      Tu jer..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...