Last Friday.. dapat jemputan makan. Segan pi tangan kosong.. kita bawak jer la apa yang mampu.. and..
No hassle and less time..
And fyi.. lunch was superb.. nasi beriani ayam prepared by Tuan Rumah memang secukup rasa.. tho sedikit 'berasap'. Bukan beriani Pok Sheikh tapi beriani India. Khabarnya guna rempah masala and few others. Tak sempat nak interview macam-macam.. busy with the makan-makan.
But the best cliche.. balik rumah baru perasan 'memang' roti yang dah tinggal separuh tu dated best until 31st July. Thus.. dari membazir.. and albeit dalam keadaan penat and mamai..
Dayakan jugak..
And later that night..
Life is simple.. isn't it..
sedapnya...sy pun baru buat beberapa minggu lepas :)
ReplyDeletepuding roti kegemaran saya sekeluarga kak.. :)
ReplyDeleteNorma,
ReplyDeleteDulu K.Sham jarang buat sebab takda sambutan.
Ni.. buat jer.. simpan dlm fridge.. teragak.. boleh ulang-ulang makan.
Lia,
ReplyDeleteSeronok kan bila kita masak.. orang makan.
Beruntung sgt Lia..