Beautiful Friends

Monday, August 10, 2015

Ferrari World Abu Dhabi

A short getaway over the weekend.
Projek terjah bawak anak-anak pi jalan-jalan sementara cuti sekolah ni. Tapi dah musim panas ni mana lagi nak jalan.. carik yang ada offer indoor game jer la. Fikir punya fikir.. kut setakat pusing Gulf countries ni.. Ferrari World Abu Dhabi jer la. Tambah pulak dah anak jantan kan.



Nak murah..
Fly Dubai la. And bila dah naik Fly Dubai ni.. janganlah berangan skima naik Boeing and segala suku sakat 777 tu. As for us.. alhamdulillah.. mafi mushkillah. Rasa macam naik Air Asia jer.


Bab tiket nak masuk ke Ferrari World ni.. boleh jer beli online. Sekali siap dengan ride. Macam kami.. print siap-siap online booking then masa dalam ride terus dia orang bagi tiket.

Nak cerita lebih lanjut pasal online booking ni.. tanya Cik Gugel jer la. In short.. takmo naik bas.. boleh jer naik teksi. Siapkan jer la 'fulus' nyer.


Untuk yang berminat..


Fyi..
And pada yang naik bas 'like us'.. the ride will take approximately 1.5 hours dari Dubai ke Abu Dhabi. Tengok jugak la keadaan traffic. Tapi lebih kurang macam tu la.

As usual.. bila dah sampai.. bergambar di pintu masuk.. sambil kata..
aku dah sampai sini..


Sebelum bertarung dengan segala rides dan games yang ada.. sebaik nyer ambik la gambar apa-apa yang patut dulu. Lepas ni.. sure dah susah nak dapat sekumpol macam ni. Tambah pulak bila dah berpecah ikut hala hati masing-masing.


Antara yang menyambut kedatangan kami..


Nak dengar bunyi enjin Ferrari.. tekan jer button tu..

Lambang kuda ni.. mana-mana pun ada..

Saja.. suka-suki..



Kita naik ni pun dah pusing kepala.. dia orang selamber jer..

Kita offer Arif try game ni.. tapi dia takmo la pulak..

 But instead dia nak naik yang hok ni.. tak cukup tinggi la babe.. kaki tak cukup panjang.. adeihhh..


Amsyar tengah tunggu turn nak try simulator F1. Punyalah ramai yang tunggu turn.. terlepas giliran.. silalah beli tiket baru and tunggu giliran semula ya. Simulator ni pun ada 2 jenis. Yang kena bayar.. yang macam kat gambar tu la.

Tapi yang nak free pun ada. Tapi.. yang tunggu turn.. mak aihhhh.. punyalah ramai. Dah nama pun free kan.


Ada berani..
Paling laju di dunia tuuu. Dah macam tu.. takda la saja nak menempah.. banyak lagi games yang boleh dilayan. Dari ada yang turun ride siap pening.. siap muntah pelangi.. baik jangan carik pasal..


Ni gambar dari screen tv di tingkat atas. Yang nak naik ride kena turun bawah. To those yang tak naik coaster.. kena tunggu kat tingkat atas. And so.. kita ni yang tumpang gabra.. punyalah taat setia dok tunggu hero yang berdua tu punya turn. Dia orang punyalah excited.. kita ni.. hurmmmm..


Ini bukan gambar dari ride anak-anak.. gambar sapa.. ntah lah.. Cik Asben yang snap.. saja nak share kat sini.

Masa turn bujang berdua tu.. Cik Asben tengah meneman si Cinonet layan diri. Member tengah frust sebab tak dapat naik coaster. Kurang ketinggian babe. Yang gambar Ibu snap pulak.. tak menjadik.

Funland ni la yang jadi pengubat lara si Arif..








Takda motip pun.. saja.. suka..


Masing-masing dah penat..
Kalau nak dikirakan.. rides and games di Legoland atau USS lagi banyak kalau nak dibandingkan dengan yang ada di Ferrari World ni.

Ada jugak games and rides yang sebijik sama macam di Legoland and USS. Cuma tema jer la yang lain sikit kan. Yang lain-lain tu.. asyik dok boh iklan.. coming soon jer la. So makna nyer.. still ada yang tak siap lagi la tu kan.

Tapi kami nak repeat ke sini semula pun rasanya.. takda la kut.

Okey.. cukup serba sedikit pasal cerita rides and games. Ada rezeki sambung cerita bab makan etc pulak.

Yours truly.. tuan tanah..

8 comments:

  1. best ni.

    x nampak mcm ramai org tapi kalau dah theme park sure ramai.

    ReplyDelete
  2. Meng,
    Masa sampai tu awal lagi.. memang tak ramai.
    Tapi bila dah lepas solat Jumaat.. memang penuh la.

    ReplyDelete
  3. Best tak duduk kt overC?
    Mcm best je naik go-kart tu

    ReplyDelete
  4. Malaysia tetap jatuh no. 1.
    Tapi apakan daya.. rezeki kami setakat ni masih di sini.
    Syukur.. alhamdulillah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...