Beautiful Friends

Monday, October 19, 2015

Kusssss semangat..

Ari ni Ibu training jadi cashier..
Muahahaha.. Acik kayo.. per menda yang kaya.. amanah orang la babe. Kita makan gaji jer..

Kut selalu Ibu cuma dok dapor masak.. ari ni Omak sey suruh turun padang.. bungkus nasik lemak.. jadi cashier.. adoiiii..

Tapi memang fail la.. bab bungkus memang boleh tapi tang kira.. kita pass ke Jannah la ya (senior cashier). Sebenarnya setakat ni dia jer yang masih bertahan. Ramai dah cashier Omak bertukar-ganti. Macam-macam kisah la.. yang main duit la.. yang tetiba buat-buat duit terjatuh then kutip masuk poket sendiri.. tu semua antara pengalaman berniaga la kan.

Ishhhh.. tak baik tuduh-tuduh.. especially bila takda bukti. Memang la warong Omak sey takda CCTV tapi bila dah berpuluh tahun berniaga.. congak hasil pun guna tong nasik jer. Alahhhh.. orang dah biasa.. dia tau la kan.

Anyway.. yang Ibu nak cerita hari ni sebenarnya pasal peil customer. Adat la bila deal dengan manusia.

Tapi kan kan.. end of the day.. Ibu bersyukur sebab sebenarnya.. bila Ibu diberi peluang 'macam tu'.. bila fikir-fikir balik.. sebenar-benarnya.. Ibu yang sedang diuji. Kut ko layan jugak.. makna nyer.. ko pun sepesen dengan dia jugak la kan.

Bukan senang nak senang babe.. rezeki pun bukan datang bergolek.

Kalau ada pun manusia dengan 1001 peil yang pelik-pelik tu.. jangan ambik pot la. Ibu sifatkan.. kut yang perempuan dia moody sebab dia ABC (Allah bagi cuti).. yang lelaki pulak.. mungkin malam tadi.. miss turn kut.. tuttttt !!! (sorry ye ehem ehemmmm sikit).

Anyways..
Rezeki Allah yang beri.. ada usaha.. insya'Allah.. ada la rezeki kami.

** Bukan nak tunjuk bagus.. tapi buat apa sakit kepala melayan orang macam ni kan.

Abis cerita dah..
Salam hari Isnin babe.. semoga the rest of the day.. bawa barakah untuk kita semua. Amennnnnn..

Pagi tadi sempat belajar masak nasik lemak..
Pelan-pelan kayuh babe..

10 comments:

  1. salam isnin Sham
    wahh dah bisnis ke ni
    dok kira duittt je tu
    apa pin kaknoor doakan yg trbaik utk Sham
    customer mmg berbgai pesen disana disini disinin pun nama nya manusia trtap sama ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Kak Noor.. rezeki Allah bagi.
      - terima kasih Kak Noor.

      Delete
  2. Semuga bertabah... bukan senang nak senang kan...

    ReplyDelete
  3. Wahhh nasik lemak... lazat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cuba dulu.. baru fair nak komen sedap ke tidak nyer..

      Delete
  4. Sham cuti ko sham ado kek sini ko

    ReplyDelete
  5. boto lah ese nampak kek nsk selayang hari ahad dalam jam 20 pagi tu. nak menogo tak sompek , ese dalam keto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiiii.. malu la plak ghaso eh.
      Ado plak yg prasan..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...