Beautiful Friends

Wednesday, October 7, 2015

Projek KASEH4U.. thank you for the experience..

Mengajar menjadi lebih ‘manusia’..
Itu sahaja yang Ibu boleh katakan..

Kesempatan bersama dengan team Projek KASEH4U sesungguhnya memberi satu gambaran yang lebih dekat bahawa di Malaysia ini masih ramai makhluk Allah yang bernama manusia.

Cuma sedikit malang.. masih ada segelintir dari mereka yang walaupun kurang bernasib baik.. namun masih punya hati batu.. kurang mensyukuri nikmat yang ingin dikongsikan dengan rakan-rakan lain.. subhanallah..Antara tetamu yang hadir..

Dan pada sesiapa yang kurang cekal hatinya.. sudah tentu dan pasti akan menitiskan air mata.. terpulanglah pada yang empunya diri..

Diadakan setiap hari Selasa malam Rabu.. mulai dari jam 9.00 malam hingga 10.30 malam. Semua makanan dan goodies adalah ditaja sepenuhnya oleh anonymous. Ada juga 'regulars' yang setiap minggu sudah ada kuota masing-masing. Nevertheless..'rezeki' untuk semua.

Untuk lokasi pengagihan.. sila tanya Cik Gugel.. harap maklum sahaja.. Ibu ni fail sikit bab-bab muka bumi Kuala Lumpur ni. Dan jika ada yang ingin menyumbang untuk projek ini.. bolehlah..


Us.. with the orang kuat Projek KASEH4U..

Adik-adik manis.. sukarelawan dari Universiti Malaya..

Tenaga kerja pulak.. ada yang sudah jadi muka regular di sini. In short.. there's seems to be a special bonding between the 'tetamu' and the sukarelawan. But still.. as I witnessed.. bukan semua dari tetamu tu yang jenis pandai berterima kasih atau bersyukur. Thus malam tadi.. Ibu sempat melihat sendiri kerenah salah seorang dari tetamu yang boleh dikatakan sedikit 'uncivilized'. Yet.. tak jadi kudis pun.. tho ada orang tu dah pi nangis belakang pagar sebab..


Di kesempatan ini.. Ibu heret jugak 3 anak bujang untuk sama turun padang untuk ikut serta dalam projek malam tadi. As I selalu kata pada dia orang ni.. make yourself useful..


Bukan nak tunjuk bagus tapi dengan niat agar anak-anak lebih belajar bersyukur.. lebih terdedah dengan the facts of life. If you think you're less fortunate.. think again..

And alhamdulillah.. tho ada sedikit drama malam tadi.. keseluruhan projek malam tadi berjalan dengan lancar.

Adat la tu kan.. rambut sama hitam.. tapi hati macam-macam..

Tuan Tanah with the founder of Projek KASEH4U.. Puan Normaliza..

Assalamualaikum..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...