Beautiful Friends

Sunday, May 15, 2016

Riadah keluarga pagi Ahad..

Alhamdulillah.. masih lagi boleh bangun dari tidur pagi ni.. masih boleh lagi bernafas hari ini.

Hari Ahad..
Jangan la pulak dihabiskan hari cuti ni dengan tidur and melayan mata depan tv saja. Mentang-mentanglah esok hari guru ya'ni exam tak ada.. maka boleh suka-suki bermalas-malas saja.

Coppppppp..
Jangan pulak ada yang terasa. Ini bukan nak sindir.. perli.. sesiapa. Tapi lebih pada mengata diri sendiri. Banyak lagi yang nak kena buat. Gosok baju sekolah.. itu dah pasti.

Tapi sementara tu.. pagi-pagi ni kita heret la anak-anak pi riadah apa-apa yang patut. Jangan asyik keluar peluh time makan jer. Kali ni make sure peluh keluar cara yang sihat..

Dan untuk menyampaikan hajat pulak.. tak perlu nak jauh-jauh. FRIM tu dalam 15 minit berkereta dari rumah saja.

Take 5.. atas bukit kat FRIM nun.

Lunch hour..
Tempat yang jadi pilihan Warong Kita. Nun kat Sungai Buloh. Pernah masuk JJCM-TV3. Taste wise.. as I always said.. subjective kan. Tapi bagi kita orang okey jer. Ayam goreng.. nasik putih.. kuah kari.. sambal belacan pedas berapi.

Simple tapi very satisfying..



Tang minuman..
Air kelapa.. coconut shake special.. selain tu ada jugak air yang lain-lain tu. Pilih and order jer la apa-apa yang kita berkenan.

Me pilih air kelapa.. sebaldi tu babe..

There.. setel setengah hari punya aktiviti. Balik rumah.. mandi.. solat zohor. Rehat kejap then sambung dengan routine.. lipat kain.. gosok baju sekolah anak-anak etc.

Khalass..

6 comments:

  1. frim ni dekat dgn area gombak ke kak?
    masa belajo dulu pernah ada team nak gi frim, tapi aida tak ikut :) pemalas!
    aida suka kalu gi tempat riadah ada org buat senamrobik. memang join sekali la :)

    ReplyDelete
  2. Best la FRIM dekat ngan umah.. mummy punya tempat riadah semua jauh2.. sob sob sob...

    ReplyDelete
  3. Tapi sekali sekala mummy usung jugak hero2 pi kat Taman Botanikal Ayer Keroh tu ikut kerajinan katanya.. sbb kat umah ni punya keje tak pernah nya nak surut.. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak jer hero-hero tu.. paling-paling buat peneman.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...