Beautiful Friends

Saturday, June 15, 2013

Hati ku tertinggal di sini..

Puas dah pangkah kalendar.. at last "hari" yang ditunggu sampai jugak. Insya'Allah, jika sampai rezeki.. kami akan pulang ke Tanah Malaya hari ini. 50-50.. macam-macam dalam hati.

Sementara tu, tak sah kalau tak membekalkan Cik Asben dengan apa-apa yang patut. Ada kawan dok nyakat.. kununnya Ibu takut Cik Asben nanti jadi "kecut".

Ada yang dah siap frozen and ada jugak yang masih dalam pembikinan. Sementara tu, pagi ni Ibu sempat siapkan 3 menu ni. Berapa lama stok boleh bertahan, terpulanglah pada yang menerima.




Rendang ayam tu belum kering sepenuhnya. Tapi Cik Asben pesan.. dia nak hat yang berkuah sikit. Ikutkan sajalah kan kan.

Cuma yang hat last sekali tu, asalnya dari KFC fries yang anak-anak beli semalam. Dari membazir, Ibu modify jadi bergedil ayam. Bolehlah jadi jajan untuk Cik Asben setakat 2-3 hari.

11 comments:

  1. Assalam k.sham..
    Selamat pulang kekampung halaman..semoga semuanya selamat perjalanan pergi &balik..have a good time there ok...
    mmg gitu kan..kalau kita nak tinggalkan asben, mmg rs kasihan makan minummrk nanti kan...apapun inshaallah tahulah depa camaner nak survive kan nanti..:) takecare..

    ReplyDelete
  2. Alaikumsalam wbt Ummu.
    Terima kasih atas doa yg dikirimkan.
    Setiap tahun mmg mcm ni la keadaannya.
    Risau sgt mcm la dia org x mkn kalau x ada isteri.
    Walhal.. ada masa lagi hebat dari yg kita dok masak setiap hari kan kan.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Sham,
    Have fun kembali ke Tanah Malaya ye. Makan banyak2, bergembira2 but jangan lupa beli stock bawak balik Tanah Arab banyak2 ye :-)

    ReplyDelete
  4. He he.. sengeh je la LW.



    Alaikumsalam wbt LG,
    Insya'Allah.. will do.
    Mmg mcm2 nak buat & mcm2 nak makan ni.
    Cuma kena ingat.. jgn sampai baju raya tak muat saja nanti..

    ReplyDelete
  5. Have a safe trip kak sham:)

    ReplyDelete
  6. selamat bercuti summer dan berpuasa kaksham. husband mala pun dah order lauk frozen. kena tinggal jugak dia hehehe

    ReplyDelete
  7. abaikan soklan kat entri bye bye kuwait tu yer.sbb komen situ dulu baru baca en3 ni.huhu

    ReplyDelete
  8. Mala,
    Kalau dia orang tak order pun.. tetap kita akan buatkan jugak kan kan..

    P/s;
    Selamat bercuti & berpuasa buat Mala & keluarga too.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...