Beautiful Friends

Tuesday, June 25, 2013

Nasik lomak kodai Omak sey..

Lagi my happy thought..
Tipulah kalau ada anak kata emak nyer masak tak sedap. Hatta kalau setakat goreng telur pun tetap dikata "best in the world". Well, at least.. that's me laa.

Tapi Omak memang masak sodap. Kut tak.. takkan la bukak branch laei. Oghang sumo kato Omak masak sodap. Makno eh.. memang sodap la tu.

So, dengan itu maka wajiblah Ibu mengkhatamkan semua lauk-pauk yang ada di kedai Omak sementara ada di Tanah Melaya ni. Bukan senang nak merasa air tangan Omak ni. Maklum saja, kami cuma berkesempatan balik sekali setahun. Nak balik selalu.. errr.. hurmmmm.. maklum sajalah kan.

Anak Omak yang soghang ni memang cerewet makan. Sambal tumih tolonggggg jangan boh dalam nasik lomak. Kompom fail la lopeh tu. Omak dah posan banyak kali ke budak kodai.. "jangan boh sambal tumih untuk Kak Long". Tapi dio buboh jugak. At last, memang out laa. Takpo.. Sariah tu budak baghu.. so, maybe dio tak faham selegho Ibu laei.

Aiksss.. tetibo lak tukar slang.

Takpe, esok lusa tulat.. insya'Allah ada peluang lagi. Esok nak makan apa pulak ya???

Rendang ayam + hati ayam
Rendang kerang + kacang panjang
Cukuplah untuk kenyang sampai ke petang.. bliss..

15 comments:

  1. Nampak sodap tuh k.sham..tringat nasi kukus kat KB lak, cam gitulah rupanya..
    k.sham makan nasi lemak tak perlu sambal tumis yer? senang lah gitu..:)

    ReplyDelete
  2. KAT MANA KEDAI MAK AKAK TU?
    KALAU DEKAT NAK JUGAK PEGI
    HEHE

    ReplyDelete
  3. Ummu,
    K.Sham mmg x makan sambal tumis.. entah laa.. sejak dari dulu lagi.
    Ummu dah sebut nasi kukus ni.. teringat pulak nasik kukus kat KB.
    Ada satu kedai tu mmg sedap.. lupa lak nama.
    Kita org mmg jarang miss la. Harap bulan posa ni sempat la beli.

    ReplyDelete
  4. Irfa,
    Kalau jalan2 ke Kepong (Taman Desa) boleh la try cari & rasa nasik lemak Omak akak pulak.
    Dia beniaga 7.30 - 10.30am je tiap ari.

    ReplyDelete
  5. Mak oii..sodap eh nampak....

    ReplyDelete
  6. amboi kaksham menjamu selera ...sedapnya. awat tak makan sambai tomeh? kami lak tak leh tinggai sambai tomeh :-)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum wbt Sham,

    please ... bila nak buka cawangan kek soghomban dokek sikit haa :)

    ReplyDelete
  8. Kt mana kedai mak k sham ni? Mana tahu boleh JJCM ke sana nnti. Kalau kt KB I suka nasi sumatera! Nasi kukus pun suka juga...

    ReplyDelete
  9. Azie,
    Mmg sodap.


    Mala,
    Tu la kan.. selera masing2.
    Entah.. mmg x suka sambal tumih.


    PenDragon,
    Di Kepong, Tmn Desa Jaya.


    Alaikumsalam REAL,
    Mmg dh lamo nak bukak branch di Seghomban, tapi tak jumpo laei tapak yang bekonan kek ati.
    Kek sinia jo la dulu ha.

    ReplyDelete
  10. With this I declare WAR!!!


    I hetchuuuuuuuuuuuu Sham..lol.

    Terliur sunggggggguhhhhhh....adoilah wey.

    Why u seksa my jiwa raga?? WHY Sham why? * macam Pidah Aziz tanya Dr M masa Dr M kata nak retired*

    x

    ReplyDelete
  11. Drama between Pidah Aziz & Tun M tu mmg haru.
    Omak & Ayah Sham pun sama nangis time tu. Actually.. me too.
    Anyway.. biasa la kan.
    Dah balik kampung kena la "tayang-tayang".

    ReplyDelete
  12. Waahhh..balik Malaya. Best lah..dapat makan sedap2.

    ReplyDelete
  13. Kak kat mana kedai mak akak ni? Kalo balik boleh la poie...

    ReplyDelete
  14. KA,
    Balik Tanah Malaya memang rahmat.
    Especially tang "perut".



    Farah,
    Di Kepong.. area Taman Desa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...