Beautiful Friends

Thursday, May 21, 2015

Apa salah ku.. apakah dosa ku..

Kisah adalah berkisar dari group wassup anak-beranak. Cerita pasal instant noodle yang kami baru jumpa. So ni kes terai-menerai la ni..

So gambar pun ala-ala snap dari henfon sahaja. So pada yang nak skodeng ramuan or whatsnot.. tak la direkomen sangat. Buat sakit mata jer..

Kisahnya..
Macam biasa.. Ibu dah siap-siap buat sarapan. Boleh la buat bekal Cik Asben pi opis sekali. Cik Asben dah masuk opis semula. So.. as usual kita siapkan la bekal dia. Nak makan yang hat keliling opis tu.. errr.. kita masak jer la apa yang ada. In other word.. harap maklum jer la..

Memula tu Ibu share dulu pic noodle yang Ibu baru try dengan Cik Asben. Perasa daging. Memang saja carik pasal ni. Memang dah sedia maklum tak digalakkan makan segala yang hat daging merah.


Result..
Sekali ni jer la beli.
Alih-alih kita pulak yang terus sakit kepala. Banyak sangat MSG la ni. Terus telan panadol 2 bijik. Dari terus menanggung sakit kepala sampaikan semua kerja sangkut.. redha jer la telan benda-alah tu..

Then si Bujang pulak dah tengok Ibu makan noodle.. dia pun nak try dia punya pulak.


Result..
Boleh repeat lagi. Bila Ibu try.. okey la jugak. Tak jauh beza dengan yang hat biasa makan kat Malaysia nun. Dah tentu la dari Malaysia. terang-terang dah ada cop SIRIM.

Then si dak Manja.. dengki tengok Ibu and si abang makan noodle.. dia pun nak try dia punya jugak.


Result..
Sekali ni jugak la.
Bau bawang tu tengit sikit la. Ibu tak sempat nak try sebab kepala dah berdengung dek perisa daging tu.

Tapi kan kan..
Yang betulnya.. Ibu rasa benda yang Ibu masak ni.. tak kalah pun tang bab rasa.. tapi kenapa semua takmo makan??


Direct dari dalam kuali..


P/s;
Segala udang and fishballs tu memang saja boh kat atas.. nak tayang-tayang untuk tujuan shooting..

8 comments:

  1. terliur lak tengok k.sham masak megi nie..sy sejak blk sini langsung tk terliur nk paham megi...heheh

    ReplyDelete
  2. Seeiyea. Yg dalam kuali tu lebih hebat lambaiannya...glup!

    ReplyDelete
  3. Stakat gambar jer tu Ummu.
    Rasa out terus.

    ReplyDelete
  4. Dah namo pun budak Aziela.
    Ponek ibu eh masak.. meggi jugak yang nampak cam sodap.

    ReplyDelete
  5. haha sian ibu dh melambak2 udg pon ank x layannnn...

    ReplyDelete
  6. Dik,
    Penangan noodle instant lagi hebat dari makan mi goreng mamak..

    ReplyDelete
  7. memang nampak meriah la peroncah he yo sham..alam gambar la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...