Assalamualaikum all,
Selera makan.. macam kita jugak. Ada ups.. and downs. So for that particular reason, Ibu takmo lain. Ibu cuma nak ini sahaja. Yang lain tu dah tak kisah lagi.
Kebetulan pulak Cik Asben jumpa ikan tenggiri segar dengan saiz gedabak yang macam ni. Beli sekerat, balik rumah belah dua, lumur garam and bakar. Khalass..
Lepas tu nak cicah kuah asam ke, nak cicah dengan kicap kipas udang ke, nak makan dengan sup ke, nak ratah saja ke.. its all up to you.
sedapnya kak...fiza sekarang ni mmg tgh cari ikan tenggiri masam...sedapnya kak...=)
ReplyDeleteApa kata kita ratah jer? Kongsi berdua! hehehe
ReplyDelete3 tahun dah kaktek tak makan tenggiri Sham!! gambar yg kejam!
ReplyDeleteikan tenggiri rupanya igtkan ikan patin tadi.akak penah buat ikan patin goreng?sedap kak..lumur dgn garam,kunyit dan bawang putih...sedap makan ngan nasi panas je ;)
ReplyDeletetension betul tengok blog akak ni, bikin perut laparrrrrrrrrrrr jer hehehhee. bertuah hero2 akak, perut sentiasa kenyang dengan masakan ibu yg sedap2
ReplyDeleteFiza,
ReplyDeleteKalau yg segar tu.. masak apa pun sedap..
Tapi tenggiri masam.. tak pernah jumpa pulak kat sini.
Org sini tak pandai makan hat yg macam tu kut..
Azie,
ReplyDeleteInsya'Allah.. sampai rezeki.. sekor kita share berdua saja pun sanggup.
Kak Tek,
ReplyDeleteKat US takda jual ikan tenggiri ke?
Alahai.. ampunnnnn..
Irfa,
ReplyDeleteIkan patin sini susah nak jumpa la.
Kalau jumpa pun,asyik buat gulai boh mangga je..
P/s;
Bakal dipertimbangkan tu..
Masak biasa-biasa je Anis.
ReplyDeleteTapi dah darah orang Kelantan.
Ikan bakar is a must.. cicah pulak dengan buku.. aduhaiiii..
akakkkkk, saje tau sebut budu....huhu terseksa mulut dan perutku
ReplyDeleteAnis,
ReplyDeleteK.Sham x blh selalu mkn budu. Cepat sakit kepala. Ikan bilis.. kolesterol tinggi.
tapi dah sedap.. makan jugak.
Lepas tu.. tanggung la sendiri..