Beautiful Friends

Sunday, November 25, 2012

Lauk syok sendiri..

Assalamualaikum all,
 
Di Malaysia sekarang ni sure tengah musim kenduri-kendara kan. Asal week-end je mesti ada yang post gambar pengantin la, gambar orang bertunang la, anak-anak berkhatan la. At the same time, dish yang paling senang and kerap jumpa "maybe" la lauk yang base from "kurma".
 
Honostly, di rumah ni kurma memang liat nak laku. And for that simple reason jarang la Ibu nak masak. Tapi entah la.. tetiba pulak Ibu berhajat. Lagi pun tak sampai hati tengok rempah kurma yang memang bawak dari Tanah Malaya tak bersentuh. At last nanti jadi rempah untuk buat soto ayam saja. Lagi pun tak sanggup kena "sound" dengan Cik Asben. Dari pedih telinga, eloklah rajin-rajinkan diri sikit.
 
Kalau tak ada orang sudi nak meneman, takpa la. Buat pun tak banyak. Lelama nanti habis jugak la tu.

Kan kan kan..
 
 
p/s;
I've just learned today that "kurma" is actually originally comes from India. Tak pelik la kan sebab India is so famous with its multi various types of herbs.
 
 
 

2 comments:

  1. Ehh macam berjanji ler pulak! Hari ini pun saya masak Kurma Ayam!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...