Beautiful Friends

Thursday, December 27, 2012

Souk Al-Mirah.. therapy for overweight problem..

Depression overweight problem, chill out. You won't be able to solve it overnight. So, tarik nafas dalam-dalam.. lepas.. tarik.. lepas.. Enjoy the day, enjoy your life while you can.

As for me, hari ni hari suka-suki. Sure ada yang kata Ibu ni psyco. Kejap post entri tension, sebab Cik Asben kena secondment. Then suka sebab Cik Asben belanja dinner kat luar. Then sedih balik sebab berat badan naik. Ni happy balik.

Well, itu la namanya manusia. Ada perasan. Unlike robot.. keras kejung jer..

Reason, no specific reason.. just suka hati. Tapi sure ada pencetus kan. Well, semalam Cik Asben dapat off satu hari. Ye la, kan selalu Ibu cerita pasal slot-in over the weekend and our commitments. Hence, bila dapat bercuti ni, memang la best.

Lagi best kalau Cik Asben ajak buat projek terjah kat luar.

Macam hidup segan.. mati tak mahu..

Lokasi, Souk Al-Mirah. Tempat jual pinggan mangkuk dan yang sewaktu dengannya. Cuma yang terperanjat tu, bila sampai kat sana.. tengok-tengok dah macam nak tutup as in TUTUP BISNESS. Barang-barang pun dah banyak yang licin. Rak-rak barang pun banyak yang dah lengang. So, cuma cari yang "berkenaan" sahajalah. Lagi bagus kan. Kurang sikit "melencong" dari senarai asal.

Cuma as usual.. asal keluar je ke tempat macam ni, anak-anak pun lapar. Maka, Ibu terpaksalah beralah. Ambik barang, bayar.. and terus la pi dinner pulak.

Heading to..

 Makanan okey, harga okey, lokasi okey, service cepat.. so BIG OKEY..

But since we've been eating seafood, seafood and more seafood.. its rather safe to have something light. So we ordered as follows;

As ususal, wajib ada yang ini.. tom yam.. this time "fish only"..

Daging masak kicap

Ayam goreng halia

 Need no introduction..

Wajib ada.. ni yang buat janji makan nasi separuh at last habis sepinggan..

Well, it doesn't have to be any expensive or dining in luxury places. As long as you're together.. the rest doesn't matter anymore.



11 comments:

  1. haduihh bikin perut ku lapar di petang hari la kak sham ni. nampak sedap jer daging kicap dan ayam halia tu. ish terliurrrrnyeee!

    ReplyDelete
  2. Oh sedapsss! Rasa lapaq balik pulak, hehe..

    Betoi tu, sebagai manusia, macam tu la kita. Sat hepi, sat sedih, sat teruja pulak, peh tu muram pulak. Biasa la tu :)

    ReplyDelete
  3. Dinas,
    Setakat makan ais-kerim jer mmg la x kenyang..
    Kan.. waras la tu.. kalau asyik sepesennnn jer, ada la somewhere something wrong tu.

    ReplyDelete
  4. Yang last tu apa? Cili jeruk kah?

    ReplyDelete
  5. Azie,
    Yg itu cili potong ngan sos ikan shj.
    Mmg x cukup sepiring..

    ReplyDelete
  6. and ... yang paling nyaman ... yang needs no introduction ... yes :)

    wassalamualaikum :)

    ReplyDelete
  7. Alaikum salam wbt,
    REAL.. telur dadar tu mmg x yah diperkenalkan lagi. Di rumah ni pun mmg antara lauk wajib tu..


    Nurul,
    Less is more..
    Sempoi.. tapi sodappppp..

    ReplyDelete
  8. haa...
    terapi yang bagus utk kita
    tapi terapi yang memang terapi untuk poket suami kita.. heee

    ReplyDelete
  9. Yong,
    Mmg terapi yg bagus utk si isteri, tp "poket berapi" utk sang suami la.
    Alah Yong.. bkn mintak yg mahal2 pun, carik periuk claypot jer.
    Teragak nak buat claypot chicken rice la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...