Beautiful Friends

Tuesday, December 25, 2012

We went to Phuket

Kuwait hari ni asyik hujannnnn saja, bila hujan sure perut pun sama "melapar". Jenuh dipujuk dengan mihun goreng, tapi nasik jugak yang dicarinya. Then teringat semula ke dinner kami malam tadi.

Nak jadi kisah, malam tadi terbukak pulak hati Cik Asben nak bawak kami dinner di luar. Biasanya kalau malam sekolah memang duduk di rumah saja. Takut nanti kalau ter-khayal, anak-anak pulak jadi mangsa bila kurang tidur. Yakni, the next day sure liat nak bangun pi sekolah.

Phuket Restaurant ni located di Salmiya. Tak jauh mana pun dari Hawally tapi kawasannya sangat la sibuk. Baik malam biasa mahupun malam minggu. So atas sebab itu jugak kami jarang ke sana.

Since dah terbiasa sangat dengan makanan Thai di Kuwait City, Cik Asben cadangkan tukar selera di sini pulak. Lama jugak dah kami tak berziarah ke sini. Reason, parking susah and service sangattttttt la slow. Tapi food taste and price wise, memang sangat reasonable. Berbaloi kalau menunggu sehingga 45 minutes pun.

Shrimp donuts

Tom Yam seafood

Taugeh goreng

Ayam goreng rangup

Shrimp tempura

Nasi goreng (not recommended)

Kue Tiaw goreng

Muka-muka kekenyangan

p/s;
Gambar-gambar makanan semuanya dah separa "licin" sebab ada 3 mulut yang dah tak sabar nak "ngap". Lama sangat menunggu kekdahnya.

10 comments:

  1. Sham>\:
    Bertuah cik Asben bawak Sham sekeluarga keluar makan. Kalau saya cakap nak makan kat luar, dia senduk makan, buh kusi dan meja kecik kat depan rumah, jadiklah makan di luar.. heheh haruslah tarik muka maharaj empatbelas.

    x MP

    ReplyDelete
  2. Darling,
    Yg betulnya mmg x sangka pun. Maybe sbb dia rasa dia mcm dh nak kena hantar OS so dia nak spent extra time with the kids, especially Arif. Dah tu weekend dah siap plan lain pulak yg melibatkan 3rd party. Tu la sebabnya kut.

    ReplyDelete
  3. wawaaaa...
    best best, bikin kecur ayaq liur
    kalau kat sini- Thai Beach & Monsoon Rest. kalau nak rasa tekak siam.

    ReplyDelete
  4. Yong,
    Bebudak ni mintak repeat lagi la pulak mlm ni. Suka-suki je diaorg ni.

    p/s;
    Kalau sampai Bahrain lagi, confirm akak cari Yong jadi tour guide.

    ReplyDelete
  5. menchik nyer... kita dah 5 hari makan lauk frozen ..

    ReplyDelete
  6. Kak Tek sayang,
    Lauk frozen pun tp still hasil air tgn mu tau.
    Mana nak sama ngan yg tunjuk2 kat menu.
    Unfortunately, anak2 gigih pulak memujuk rayu sang ayah makan di luar.
    Kalau Sham, gulai ikan ngan manggo lagi best.

    p/s;
    Yet, rezeki jgn ditolak babe.

    ReplyDelete
  7. nasib dah baca entry sebelum ni, kalau tak gerenti ingat kak sham pi phuket huhuhu

    ReplyDelete
  8. Jika sedap dan murah berbaloi, takpa la tunggu lama skit pun.

    ReplyDelete
  9. Kak Sham,
    meh dtg
    red carpet ku bentangkan ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...