Beautiful Friends

Wednesday, March 27, 2013

Jack of all trades, master of none..

Saja suka-suka.

Recently, ada sedikit rombakan tang deco kat rumah ni. Instead of guna bunga pacak-pacak.. cucuk-cucuk tu, Ibu gantikan dengan mini-plant. Adalah sepasu-dua Ibu tambah kat rumah ni. Ada jugak hat yang lama Ibu dah bagi pada sorang adik ni. Dia berkenan sangat. Asyik mata pandang ke situ jer. So, Ibu bagi je la. Boleh jugak Ibu ganti dengan hat yang lain.

Then bunga yang lama-lama tu, Ibu gubah la buat something else. Nak buang, sayang. Mana la tau, nanti-nanti ada nak buat flower ball ke.. apa-apa je la. Dah la mahal benda-benda tu kat sini.

Nak angkut dari Tanah Malaya.. segan pulak ke Cik Asben. Dia selalu tegur Ibu sebab benda-benda macam tu pun nak bawak. Dah tu, mana ada kat sini jual bunga-bunga macam kat.. alah, apa ke nama kedai tu. Ada laaa.. aaaaa.. Lovely Lace.

Anyway.. Ibu bukan la jenis handal sangat pun. Tapi rasa nak jugak share kat sini. Manalah tau, ada yang berkenan.. boleh la buat sendiri pulak nanti. Re-cycle mode.





Well, like as I said.. I'm just like the "Jack of all trades, master of none". Handal sangat tu tak la.. tapi boleh la setakat nak hias rumah sendiri.

P/s;
Kan dah kata.. pepel mesti ada..


10 comments:

  1. pandai sangat2 dah ni kak weeeiii..kalau saya mana reti nak pintal2 bunga cenggini

    ReplyDelete
  2. Boleh jer tu Zaila.
    Janji ada acuan flower wreath tu, hot glue gun & bunga. Dah tu tembak cucuk tembak cucuk.. insya'Allah 30 minit dah siap sebiji.

    ReplyDelete
  3. kalau macam nih, cantik sangat dah di mata saya yg tangan kayu & hanya pandai bunga yg dah siap gubah... kekeke!

    ReplyDelete
  4. Madre,
    Blh sikit2.. saja tukar angin.
    K.Sham kalau ada jual pun, beli je la kut.
    Tp Madre tau je la taste Minah Arab kat sini.. x gedabak.. x sah..

    ReplyDelete
  5. Cantik! Kat sini pun kalau nak beli, mahal jugak tu. Untung boleh buat sendiri :)

    ReplyDelete
  6. Mekasih Dinas,
    Biasa2 jer.
    Ye ke?
    Tak pernah lagi Sham survey harga.
    Pencen nnt blh la buat bahan meniaga ni.

    ReplyDelete
  7. cantiknya...kalau dok ada kat rumah saya bunga cenggitu sure tambah berseri aa windsor...hehe..(mengayat kak sham ni..dengan harapan dapatlah jambangan bunga tu satu...):)

    ReplyDelete
  8. Insya'Allah LW,
    Before K.Sham balik cuti nnt bagi address siap2. Ada rezeki K.Sham buatkan sekalung nnt.

    ReplyDelete
  9. vavavaaaa..
    kasi anto sevener satu.

    ReplyDelete
  10. Yong.. owhhh.. Yong..
    Alamat nyer mane??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...