Assalamualaikum all,
Malam ni semua lauk ada udang. Kisahnya.. sorang nak pedas.. sorang tak nak pedas. Makanya.. nak senang cerita Ibu pun masak gulai udang dengan pucuk paku (extra podeh) and udang goreng halia (with no greens).
Settle..
Then, since malam ni malam minggu.. kita layan pulak "The Walking Dead" latest season. Nasib baik geng Pinoy kat office Cik Asben rajin download. So, kita orang ni.. bila ada berkehendak cerita-ceriti baru.. roger-roger dengan dia orang la.
Sambil jamu mata sampai ke suboh.. kita jamu tekak dengan mi goreng Hawally. Mana aci layan mata jer. Nak jugak ada "pemangkin" kan kan kan..
fuh meriahnya udang ;)
ReplyDeleteantara sayur kegemaran saya ialah pucuk paku.selain itu ialah kangkung
hehe
Irfa,
ReplyDeleteSejak dah dok jauh ni je ngada2 nak pucuk paku & kangkung segala.
Dulu, x kisah pun.
P/s;
Kebetulan kali ni udang "termeriah" sikit.
KakSahm,
ReplyDeleteUdang kat sana still ada banyak lagi ker?
kat sini udang dah start cut the limit (kuwait ada tak mcm kat sini bulan 4-6 tak boleh tangkap udang?), kalau ada pun Saudi punya.
La nie nak beli sekilo dlm BD4-5, time tgh musim BD2 boleh tangkap ;-)
Yong,
ReplyDeleteStakat yg K.Sham tahu.. xda sekatan.
Cuma bila masuk summer.. udang Saudi je la yg byk nampak kat sini.
Yakni.. udang beku la tu.
Tp sekarang harga masih ok lagi.
Kalau naik pun, dlm 250fils la.