Selalu
dah dengar, selalu dah makan cuma tak pernah buat sendiri. Itu biasalah kan kan
kan. Tapi dengan rasa berdebar-debar tunggu respon Cik Asben and Amsyar.. macam
ambik major exam la pulak.. akhirnya.. PASS...
Kisahnya..
tu ari masa jalan-jalan jamu mata kat blog kawan-kawan and the OTAIsss..
terjumpalah pulak resepi dan cara-cara nak masak rendang betik ni. Kalau orang
N9 panggil, ghondang kepayo. Maka dengan kadar segeralah terus ber-viber ke Cik
Asben mintak belikan sebijik buah betik. Unfortunately time tu betik tu belum
separa masak. Ikut resepi asal kena guna betik mengkal or separa masak. So kena
laa pulak peram 2-3 ari.
At
last, bila dah cukup sifat.. terus Ibu projek merendang. Resepi asal guna udang
but since kami tengah "berpuasa udang" so Ibu tukar guna fillet ayam.
Testing mode kekdahnya. Alhamdulillah.. bak kata Cik Asben and Amsyar.. secukup
rasa. Infect Cik Asben request guna whole ayam untuk next treat. Kalau dia dah mintak
lagi tu, maknanya.. kena laa dengan selera dia tu.
Okey,
so since ini resepi cilok.. so for those yang nak mencuba.. bolehlah singgah ke
blog Dapur Ibundo.
macam sedap je rondang ni, bole try nanti ubah selera sikit daripada dok rendang ayam daging je kan
ReplyDelete