Beautiful Friends

Monday, October 15, 2012

Sepetang melayan TITANICKuwait pada asalnya adalah sebuah negara yang kebanyakan penduduknya adalah nelayan. Pekerjaan turun-temurun ini mungkin terdorong disebabkan oleh keadaan geografinya yang hampir 60% dikelilingi oleh laut. Pada suatu ketika, Kuwait jugak amat terkenal dengan "mutiara". Tapi hari ni, dah tak ada dah. Infect, Kuwait lebih dikenali sebagai antara negara pengeluar minyak yang terbesar di Teluk Gulf.

So supported by the fact that bila ada laut, sure ada kapal.. recently kami pi laa layan menembak gambar-gambar laut, kapal and most of all sunset. Susah nak dapat gambar "awan" di sini. Don't ask me the rational of "awan" with those "photographer". Ibu cuma tukang edit gambar jer. Not my core hobby pun, but more tu suka-suka saja.
But the actual TITANIC yang Ibu nak share dalam entri ni are those kapal-kapal yang tetiba tersadai kat depan Souk Sharq. Apparently kami sendiri pun tak tahu punca and sebab-musabab kapal-kapal ni tersadai kat tepi jalan besar depan souk ni. Lebih pelik sebab kesemua kapal-kapal tu looks more macam kena bakar rather than "tenggelam".

Since, subjects kat sini sememangnya terhad.. so Cik Asben together with Cik Din and Uncle Bob pun dengan sangat suka hati keluar menembak ke sana. Cuma, dia orang somehow or rather prefer menembak gambar "sunset" dari kapal-kapal yang tersadai tu.


Inilah antara kapal-kapal yang tersadai tu..
- 2 penembak sampingan -

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...